Send blomster til den du elsker på valentinsdagen

Send blomster til den du elsker på valentinsdagen

Valentinsdagen er dagen for å gi en romantisk gave til den du elsker. Overrask din kjære med ti røde roser eller andre romantiske blomster.

Valentinsdagen faller på 14. februar hvert år, og har blitt en populær tradisjon i Norge. Dette er en perfekt dag for å feire kjærligheten med fine ord, en god middag, en romantisk film, sjokolade, og en personlig blomsterbukett.

Valentinsdagens opprinnelse

Valentinsdagen kalles også «kjærlighetens dag» eller «alle hjerters dag». Feiringsskikken rundt valentinsdagen startet på slutten av 1500-tallet. Dagen var opprinnelig en romersk markering av to martyrer ved navn Valentinus, men gikk etter hvert over til å bli en kommersiell feiring av kjærlighet og romantikk på 1700-tallet. I dag feires dagen ved å uttrykke kjærlighet gjennom ord, gaver og romantiske gester. Valentinsdagen — St. Valentine’s Day — feires i engelsktalende land og i Frankrike, men er nok aller størst i USA.

En gave til din kjæreste

Blomster har i flere århundrer blitt gitt som gaver, særlig i sammenhenger hvor man ønsker å vise omtanke og kjærlighet. På valentinsdagen er blomster en spesielt passende gave fordi de symboliserer noe levende, fargerikt og spennende, og noe man må dyrke og pleie — akkurat som et kjærlighetsforhold. Har den du ønsker å glede en favorittblomst, eller kanskje en favorittfarge? Vis at du har fulgt med i timen ved å overraske din utkårede med det han eller hun liker aller best.

Tre røde roser sier mer enn tusen ord

Vi er alle kjent med at røde roser er den mest romantiske blomsterbuketten man kan gi, men visste du at det ligger en dypere betydning bak antall roser og rosenes farge? Det kan lønne seg å bli kjent med rosenes språk før man overrasker noen med en valentinsbukett på døra.

De ulike fargenes betydning:

 • Røde roser symboliserer kjærlighet
 • Burgunderrøde roser symboliserer skjønnhet og ynde
 • Lyserosa roser viser beundring eller sympati
 • Mørkerosa roser er et tegn på takknemlighet
 • Oransje roser tyder på entusiasme eller lidenskap
 • Gule roser symboliserer lykke og glede
 • Hvite roser er et tegn på respekt, ydmykhet, uskyld og renhet

Betydningen av antall roser:

 • 1 rød rose: «Jeg begjærer deg»
 • 3 røde roser: «Jeg elsker deg»
 • 7 røde roser: «Din for alltid»
 • 10 røde roser: «Vil du gifte deg med meg?»
 • 12 røde roser: «Evig kjærlighet»

En ekstra spesiell valentinsgave

Ønsker du å gi noe mer enn blomster til din kjære? Husk at du enkelt kan piffe opp blomsterbuketten på valentinsdagen. Man kommer langt med et personlig kort, og en innpakning i cellofan, en deilig konfekteske eller en søt bamse kan gjøre gaven ekstra spesiell og meningsfull. 

Send en valentinsbukett over nett

Befinner du deg ikke på samme sted som den du ønsker å glede, eller er du i et avstandsforhold? Å sende en blomsterbukett har aldri vært enklere — enten mottakeren bor i Norge eller i utlandet. Gled den du elsker med noen enkle tastetrykk — enkelt og raskt. Velg blant et sprekt utvalg av fargerike blomster hos din foretrukne blomsterforhandler, legg inn din bestilling, og oppgi adressen til mottakeren. Dersom du ønsker å gi et kort med blomstene, kan du legge inn tekst til kortet sammen med bestillingen din, så ordner vi det for deg. 

Blomster fra en hemmelig beundrer

Ønsker du å overraske noen du har et godt øye for med en blomsterbukett på kjærlighetens dag? Skap ekstra spenning og mystikk rundt gaven ved å sende den anonymt. Du kan likevel legge ved et hyggelig kort som vekker mottakerens nysgjerrighet. Erfarne blomsterdekoratører pakker buketten pent og leverer den på døren til den heldige, uten å avsløre hvem det er fra.