Få friske blomster til konfirmasjonen levert på døren

Få friske blomster til konfirmasjonen levert på døren

Har du en konfirmant i hus? Start forberedelsene tidlig, så unngår du for mye stress i siste liten. Bestill blomster til konfirmasjonen på nett, og få ferdige buketter, kranser og oppsatser levert på døren i tide til den store dagen.

Blomster setter en fargerik, livlig og flott ramme rundt konfirmasjonen. Pynt festbordet med avlange blomsterdekorasjoner, snittblomster i små vaser, eller elegante blomsteroppsatser i duse farger. Skap et innbydende inngangsparti med flotte hortensia eller andre frodige blomster. Husk også å dekorere gavebord, terrasser og toaletter med blomster, for et vakkert og gjennomført uttrykk på konfirmasjonsdagen.

Få blomstene levert hjemme eller til lokalet

Dagene før en konfirmasjon er gjerne en travel tid. Man skal forberede måltider, borddekorasjoner, musikk og taler, pynte lokalet og legge til rette for en fantastisk dag for konfirmanten. Dette medfører at man tilbringer mye tid i lokalet, og kanskje ikke er hjemme på tidspunktet blomstene er ute for levering. Du bestemmer selv om du ønsker blomstene levert på døren til lokalet eller hjemme hos deg. Er du ikke hjemme, kan du også krysse av for at blomstene kan henges på døren eller leveres til en nabo når du bestiller.

Hva bør du tenke på før du bestiller blomster?

Sesong

Når man bestiller blomster flere måneder eller kanskje et helt år i forveien, er det viktig å huske at blomstene må finnes i butikk på leveringstidspunktet. Spør gjerne en ekspert hos Interflora, Euroflorist eller Mester Grønn om hvilke blomster som er i sesong.

Blomstenes betydning

Konfirmasjonen er for mange et religiøst og hellig rituale, og ikke bare en markering i livet. Mange blomster har symbolsk betydning, og kan være med på å sette stemningen i lokalet på den store dagen. Visste du for eksempel at roser har en hellig symbolsk betydning i kristendommen? Dersom du ikke ønsker å legge vekt på det religiøse, men likevel ønsker blomster med dypere mening, kan du ta utgangspunkt i blomstenes farger. Ønsk konfirmanten hell og lykke med lilla blomster, eller fortell barnet deres at han/hun er solen i livet deres ved å pynte med gule blomster.

Levering dit du bor

Bor du et sted hvor leveransen må gå med båt eller buss, kan ikke levering garanteres på samme dag. Ved ekstreme værsituasjoner kan det oppstå uregelmessigheter ved levering. Det kan derfor være lurt å bestille levering til en dag tidligere enn du i utgangspunktet hadde planlagt.

Oppbevaring

Vil du være «føre var» og bestille blomstene med levering noen dager i forveien, kan du fint gjøre det. Det anbefales å oppbevare blomstene i en kald bod eller i kjøleskap for at de skal holde seg så fine og friske som mulig fram til de skal pryde festlokalet på konfirmasjonsdagen. Spør gjerne blomsterforretningene om tips til oppbevaring og stell i forkant av feiringen.

Tips til borddekorasjon med blomster:

  • Start med fargene når bordet skal planlegges. Velg en farge du ønsker å ha som tema for konfirmasjonen. Kanskje har konfirmanten en favorittfarge?
  • Bruker du hvit duk og hvite servietter, står du mer fritt når det kommer til valg av blomster.
  • Pynt med lave blomsterdekorasjoner eller små vaser med snittblomster. Dette gjør at gjestene ser hverandre over bordet.
  • Når du pynter konfirmasjonsbordet med blomster, får du et et frodig og feststemt bord som ikke behøver mye annen pynt.
  • Tegn gjerne bordet på et ark for å få et inntrykk av hvor mye blomster du trenger.
  • Prøvedekk gjerne bordet for å se hvor mye plass som er igjen til blomsterdekorasjoner og annen pynt.

Vi ønsker deg til lykke med den store dagen, og håper konfirmant og gjester får en blomstrende fin feiring!