Vakre og unike blomster til begravelse og kondolanse

Vakre og unike blomster til begravelse og kondolanse

Kondolanseblomster skaper en vakker ramme rundt begravelsen. Blomster brukes til bl.a. kistedekorasjon, båredekorasjon og som en fin siste hilsen.

Det kan være vanskelig å vite hva slags blomster man skal velge til en begravelse. Kistedekorasjon er tradisjonelt fra den nærmeste familien. Båredekorasjoner og kranser gis av familie, venner og andre nære forbindelser, mens bårebuketter gis når man ønsker å gi en siste hilsen.

Kistedekorasjon

Vakker kistedekorasjon lages etter ditt ønske. Kistedekorasjon ligger på kisten, og er fra den aller nærmeste familien/pårørende. Blomstene som brukes varierer ut ifra hvilken årstid det er. Mange ønsker hvitt og grønt som hovedfarger på kistedekorasjon, men dette er valgfritt.

Ønsker man bånd med personlig hilsen kan det bestilles i tillegg.

Kranser

Kranser er vakre enten de er ensfarget eller flerfarget. En krans fylt med sesongens roser vil være en vakker gave på en sørgelig dag. Kranser henges oftest på stativ ved siden av kisten, men kan også legges ned. De flotte kreasjonene gis oftest fra familie, venner og kjente. Kransene kan også bestilles med bånd med en personlig hilsen.

Båredekorasjoner

Båredekorasjoner kommer i mange forskjellige farger, oftest i rødt og hvitt, men kan også lages etter ditt ønske. Duse farger på båredekorasjonen har et rolig og harmonisk uttrykk som utstråler varme og omtanke. Kombinasjonen av blomster og stearinlys skaper også en lun stemning. Dette er en blomsterhilsen som skiller seg litt fra mengden. Båredekorasjonen formidler tydelig et ønske om fred og ro. Båredekorasjon gis fra familie, venner, og bekjente. Dekorasjonen lages som regel i en oasis, som gjør at blomstene holder lenger. På båredekorasjonen er det vanlig å legge ved et bånd med din personlige hilsen.

Bårebuketter

Bårebuketter kommer i både tradisjonelle og utradisjonelle utformelser. En tradisjonell bårebukett består gjerne av roser, eller andre blomster fra gjeldende sesong. Blomstene bindes ofte sammen med mindre blomster og grønne blader. En bårebukett kan også være en oasis dekorert i pute- eller hjerteform. Slike bårebuketter gis oftest fra barn eller barnebarn. De står da gjerne foran kisten på et stativ. En bårebukett kan også være en frodig bukett som kan stå av seg selv på gulvet, eller et annet sted i seremonirommet.

Blomsterhilsen

Du kan velge å ha bånd med tekst på det du gir. Kranser, hjerter, kistedekorasjoner og båredekorasjoner pyntes som regel med kransebånd. Noen ganger leses alle sløyfer opp, men det er ingen automatikk i det. Det bestemmes av de pårørende og presten hvor mange og hvilke som skal leses opp. Det er viktig at teksten som skal skrives på kransebåndene ikke er for lang.

Kondolanseblomster med hjerteform

Åpent hjerte dekorert med røde roser og sesongens grønt er også nydelig dekorasjon som passer godt til en begravelse. Hjertene dekoreres etter eget ønske, enten det er et ensfarget fullt hjerte, hjerte med flerfargede blomster eller hjerte med røde roser rundt kanten og åpent i midten. Her finnes det mange muligheter. Hjertene kan også fås med bånd med en personlig hilsen.

Sorgbinderi

Blomsterforhandlerne har lang erfaring med å lage personlige blomsterdekorasjoner til begravelser og bisettelser. Det å skulle gi den avdøde en siste hilsen, eller gave, gjør at enhver blomsterdekoratør legger stor vekt på utførelse, og at du får et flott resultat. Sorgbinderi er med på å gjøre livets slutt til et vakkert minne for de pårørende. Blomstene sendes alltid i god tid før seremonien starter. Ta gjerne kontakt med din blomsterforhandler for gode råd.