Så enkelt kan du bestille blomster til utlandet

Så enkelt kan du bestille blomster til utlandet

Send blomster til nære og kjære over hele verden, og få din blomstergave levert på døren samme dag. Å sende blomster til utlandet er enkelt og praktisk.

Send blomster over hele verden

Verden knyttes stadig tettere sammen, og i dag er det helt problemfritt å sende blomster til nære og kjære som bor i andre land. Det dukker ofte opp anledninger hvor man ønsker å gi en oppmerksomhet til noen man kjenner. Å sende pakker til utlandet er ofte dyrt, kan ta lang tid, og man risikerer at pakken blir stoppet i tollen. Sender du blomster til utlandet via Interflora eller Euroflorist, kan du få blomstergaven levert på døren til mottaker allerede samme dag. Gjør det enkelt og trygt — send blomster!

Anledninger for å sende blomster til utlandet

Når passer det seg egentlig å sende en blomsterbukett til noen i et annet land? Her er anledningene mange. En blomsterbukett er verken for mye eller for lite, og egner seg derfor til de aller fleste begivenheter — enten mottakeren er en nær venn eller en bekjent. Blomster sendt til utlandet har en «wow»-effekt, og viser at man har lagt ekstra omtanke og innsats i å glede mottakeren.

Kanskje du har en venninne i Danmark som har fått barn?

Send en hjerteformet boks med blomster og en bamse i fødselsgave eller dåpsgave. Mange ønsker å sende blomster med farger som assosieres med barnets kjønn. Legg gjerne ved en kommentar med dine ønsker.

Ønsker du å takke en god kollega eller samarbeidspartner i Japan?

Send en flott blomsteroppsats for å vise at du setter pris på vedkommende. I asiatisk businesskultur går ofte privatliv og karriere hånd i hånd, og gester som gaver og andre oppmerksomheter er viktig for å bygge tillit og vise lojalitet.

Vil du overraske kjæresten som studerer i Polen med blomster på valentinsdagen? Send en stor bukett røde roser sammen med en eske konfekt og et romantisk kort.

Hvordan fungerer det?

Å sende blomster til utlandet har aldri vært enklere. Blomsterforhandlerne er tilknyttet nettverk av florister over hele verden. Følg disse enkle stegene:

  1. Gå til Interflora eller Euroflorist sine hjemmesider, og finn en bukett eller gave du ønsker å sende.
  2. Legg blomstergaven og eventuelle tilleggsprodukter i handlekurven, og legg ved en personlig hilsen i kommentarfeltet, om ønskelig.
  3. Velg om du ønsker blomstene levert samme dag, neste dag, eller på en bestemt dato. Dette gjøres før du betaler.
  4. Når bestillingen din er mottatt, vil en blomsterbinder ta hånd om din ordre. Blomsterbinderen forsøker alltid å imøtekomme dine ønsker, men dette avhenger av at de aktuelle blomstene finnes i butikk på tidspunktet. Om ikke vil en tilnærmet lik bukett settes sammen.
  5. Blomstene bindes pent sammen på leveringsdagen, slik at de alltid er ferske og av høy kvalitet når de leveres.
  6. Et blomsterbud leverer blomstene trygt på døren til adressen du har oppgitt.

Hva bør man tenke på når man skal sende blomster til utlandet?

Hvert enkelt land har sitt blomstersortiment, tilpasset klima, religion og skikker. Det du uansett kan være trygg på er at blomstene er av ypperste kvalitet, og at de vil bli levert trygt på døren hos den du vil glede. Har du spesielle ønsker, kan du nevne disse i kommentarfeltet når du bestiller.

Blomstenes betydning

Blomster og planter har sterk symbolsk og åndelig betydning i enkelte land og kulturer. Blant annet har rosen sterk religiøs betydning i kristendommen. Nesten alle land på den nordlige halvkule har brukt rosen som symbol for å karakterisere guder og personer i mytologien og historien. Aller sterkest står likevel rosens betydning i Hellas. Rosen er dessuten symbolet til de sosialdemokratiske partiene i Norge, England, Irland, Portugal og mange andre land.

Kulturelle skikker

I Norge og mange andre land er den hvite rosen et symbol på sorg. Kondolanseblomster har ofte spesielle tradisjoner i enkelte land. Visste du for eksempel at Japan har et eget blomsterspråk som heter «hanakotoba»? Her kan man lære om blomstenes hemmelige betydning. Blant annet indikerer hvite krysantemum sorg og renhet, mens påskeliljer er et symbol på respekt. Du kan være trygg på at nasjonale skikker blir ivaretatt i din hilsen.

Sesong og klima

Ha alltid i bakhodet at ulike blomster vokser på forskjellige tider av året. Selv om noen blomster vokser på sommeren her i Norge, gjør de ikke nødvendigvis det i Australia eller i USA. Noen steder i verden er det dessuten for varmt eller for kaldt til at enkelte blomster kan overleve, og da finnes de kanskje ikke i det hele tatt. Spør gjerne ekspertene hos Euroflorist eller Interflora, og få gode råd til hvilke blomster du kan sende til det aktuelle landet.

Hvilke land kan du sende blomster til?

Euroflorist og Interflora sender blomster til land på alle verdens kontinenter. Ved å besøke blomsterforretningenes hjemmesider, kan du enkelt finne ut hvilke land du kan sende blomster til.