Send en flott blomsterbukett til deg selv eller som gave

Send en flott blomsterbukett til deg selv eller som gave

En bukett med blomster er en flott, personlig og praktisk gave å gi. Finn en blomsterbukett på nett, og få den levert på døra hos deg selv eller en venn.

En blomsterbukett setter liv, farge og glede til hjemmet. Velg mellom en bukett bestående av din favorittblomst, eller en variert bukett med sesongens flotteste blomster. Ved å blande inn grønt tilbehør som eukalyptus, strå eller brudeslør, får du en ekstra frodig og spennende bukett. Unn deg selv en oppmuntrende blomsterbukett i mørketiden, overrask kjæresten med en rosebukett på valentinsdagen, eller send en julebukett i julegave!

Populære blomsterbuketter

Blomsterbuketter kommer i alle mulige varianter: stor og frodig, liten og lett, fargerik eller dus. Man velger gjerne blomsterbukett basert på budskapet man vil sende, som kanskje er en gratulasjon, en kondolanse, en romantisk hilsen eller en omtenksom overraskelse.

De aller fleste har hørt om de mest populære bukettene: en rosebukett eller en bukett tulipaner. Heldigvis er ikke utvalget begrenset til kun disse. Det finnes et hav av flotte, fargesprakende blomsterbuketter til alle årstider og anledninger — store, små, formelle og uformelle.

Buketter som passer til årstiden

Som så mye annet, tilpasses også blomsterbuketter etter årets ulike årstider. Hver sesong har sine blomster, farger og trender.

En klassisk vinterbukett

Populære snittblomster i vintersesongen er roser, lisianthus, krysantemum, germini, liljer og nelliker. Denne sesongen er man gjerne lei av farger som rød og lilla etter julen, og det kan være fint med en lys og lett bukett i duse farger. En flott germinibukett vil gjøre seg godt på stuebordet denne sesongen!

En frisk og flott vårbukett

Våren er sesongen for å fylle blomstervasen med fargerike ranunkler, nelliker og grønne blader.

En fargerik påskebukett

De fleste av oss assosierer påsken med gult. Nettopp derfor vil en bukett gule liljer passe utmerket inn i stuen i påsken.

En vakker sommerbukett

Sommeren byr gjerne på mange anledninger for å sette en bukett blomster på bordet. Kanskje skal man feire bryllup, arrangere en sommerfest, eller bare gjøre huset ekstra sommerlig og pent med ferske blomster i vasen. Både pastellfarger og knæsje farger er typiske blomstertrender denne sesongen, så her kan man velge det man liker best!

En stemningsfull høstbukett

Mange forbinder høsten med stemningsfulle farger som oransje, brun og rød. En blomsterbukett med denne fargekombinasjonen setter garantert høststemning i stua. På denne tiden er det perfekt med en bukett satt sammen av solsikker, krysantemum, alstroemeria og ferskenfargede liljer.

En staselig julebukett

Julen er tiden for å pynte litt ekstra hjemme. På denne koselige årstiden fylles gjerne norske hjem med mørkerøde og hvite roser, røde nelliker og hvite tulipaner. En flott blomsterbukett er den perfekte julegave til noen du vil glede.

En blomsterbukett for en spesiell anledning

En blomsterbukett kan både glede, oppmuntre, overraske og trøste. Det finnes utallige anledninger og typer blomsterbuketter, men noen vanlige er:

 • Gratulasjonsbukett
 • God bedring-bukett
 • Takkebukett
 • Valentinsbukett
 • Gavebukett
 • Brudebukett
 • Kondolansebukett
 • Bårebukett

Blomsterbinding — en egen kunst

Å sette sammen den perfekte blomsterbukett krever både kunnskap, tålmodighet og estetisk sans. Hvilke farger passer sammen? Hvor utsprungne bør blomstene være? Hvordan gjør jeg blomsterbuketten mer fyldig? Når du sender blomster via Interflora, Mester Grønn eller Euroflorist slipper du å tenke på dette. Blomsterbinding er et eget spesialfelt. Blomstene i en bukett kombineres med hensyn til sesong, farger, holdbarhet, lengde og fasthet. Her er ingenting tilfeldig — noe som resulterer i en vakkert sammensatt bukett for deg!

Hvordan stelle blomsterbuketten?

De fleste snittblomster har spesielle behov når det kommer til snitting, vann, lys, luft, temperatur og plassering. For eksempel er mange kjent med at tulipaner kuttes rett av, mens roser snittes på skrå.

Tips for å få blomsterbuketten til å vare lengst:

 • Om buketten er snittet, setter du den rett i vasen. Er ikke blomstene snittet, må du snitte de på skrått et par centimeter med en snittekniv. Ikke bruk saks eller brødkniv.
 • Sett de i rent, kaldt vann
 • Tilsett blomsternæring i vannet
 • Gi buketten en lys plassering, men unngå direkte sollys
 • Sett gjerne buketten kaldt om natten for lenger holdbarhet
 • Ikke sett buketten i nærheten av frukt, da enkelte frukttyper skiller ut gasser som gjør at blomstene visner raskere

Send en blomsterbukett

Å bestille på nett fungerer på mange måter som å kjøpe blomstene i butikk — det er bare enklere og mindre tidkrevende. Finn en bukett du vil sende, eller spør din blomsterforhandler om råd. En blomsterbinder setter sammen en flott bukett etter dine ønsker, og pakker den gjerne i en ekstra flott gavepakning for deg. Fortell oss hvor blomstene skal leveres, så sørger vi for at de kommer trygt fram hos mottaker!