Vakre blomster og blomsterdekorasjon til bryllup

Vakre blomster og blomsterdekorasjon til bryllup

Blomster og bryllup har gått hånd i hånd så lenge de fleste av oss kan huske. Bestill blomster til bryllupet på nett, og få de levert på døren før den store dagen.

Blomsterdekorasjon til bryllupet

Bruken av blomster i bryllupsfeiringen er en tradisjon som strekker seg langt tilbake i tid. Denne dagen ser man vakre blomsterdekorasjoner fra man ankommer kirken til man forlater festlokalet senere på natten.

Blomster i kirken

Blomster får ethvert lokale til å føles spesielt. Gjør inngangspartiet foran kirken ekstra koselig ved å pynte med for eksempel flotte, hvite hortensia i potter. De fleste pynter også området rundt alteret med blomster. En annen vanlig tradisjon er å feste små buketter til hver benkerad. Dette gir et veldig romantisk og vakkert uttrykk for bruden som skal gå ned til alteret, men også for gjestene som skal sitte ved benkene.

Blomster til brudeparet og brudepikene

På bryllupsdagen vil nok mange si at brudebuketten er det aller viktigste tilbehøret, men det er også viktig å huske på brudepikenes blomster. Det vanligste er små, søte buketter som står i stil med den flotte brudebuketten, men mange velger også å pynte brudepikene med en blomsterkrans på hodet eller i hånden. Man må heller ikke glemme forloverne og brudesvennene. For menn er det vanlig å pynte dressen med en knapphullsblomst.

Blomsterdekorasjon til lokalet

Etter vielsesseremonien, reiser man vanligvis til et lokale for selve bryllupsfesten. Her er det flott å dekorere både inngangsparti, bildevegger, stoler og bærebjelker med blomster. Inngangspartiet består gjerne av potter med store, flotte blomster. Ved bildeveggen kan det være en idé å legge fram noen søte blomsterkranser, som gjestene kan ha på seg når de fotograferes. Det er også vanlig å pynte stolryggene med små blomsterbuketter, og mange fester til og med blomster rundt bærebjelker for et bohemsk uttrykk.

Pynt bryllupsbordet med blomster

Viktigst av alt er likevel dekorasjonen av festbordet på den store dagen. Velg mellom snittblomster i vaser, lange blomsterkranser og staselige blomsteroppsatser, eller gå for en kombinasjon. En idé er også å pynte med runde blomsterkranser, og dekorere med stearinlys i glassholdere i midten. Noen velger også å legge en liten bukett ved gjestenes fat.

Brudebuketten

Det er mange ting å tenke på når man skal sette sammen en brudebukett. Brudens farger og fasong, brudekjolen, og blomstenes symbolske betydning. Mens noen kun ser på brudebuketten som et dekorativt tilbehør, legger noen stor vekt på betydningen bak blomstene bruden bærer. Hvilke blomster du har i brudebuketten din skal i følge gammel tradisjon påvirke hvordan du kommer ut av det i ekteskapet. Noen kjente betydninger:

  • Dyprøde roser: Jeg vil elske deg evig, og du har overvunnet mitt hjerte.
  • Fioler: Jeg er deg ikke verdig, men vil være lojal mot deg.
  • Cala: Indre skjønnhet og renhet.
  • Liljekonvall: Jeg lover deg evig lykke!
  • Lilje: Din skjønnhet bergtar meg.
  • Alperose: Jeg vil gjøre alt for deg.
  • Forglemmegei: La mitt bilde bo i ditt hjerte for evig.
  • Fucsia: Jeg tilber deg.

De vanligste blomstene å ha i en brudebukett er roser, pioner og brudeslør. Brudebuketten består vanligvis av duse, harmoniske farger, som ikke stjeler for mye oppmerksomhet vekk fra bruden og brudekjolen. Fargene og antall blomster har også en egen betydning.

Bestill brudebuketten på nett

Visste du at du kan bestille brudebuketten på nett? Gjør unna alt du kan på forhånd, så har du én ting mindre å tenke på når dagen nærmer seg! Buketten leveres på døra til deg på selve bryllupsdagen eller tidligere, avhengig av hva du ønsker.

Send blomster til brudeparet

Har du ikke anledning til å komme i bryllupet? Bestill blomster på nett, og få de levert til adressen du ønsker. En blomsterdekoratør setter sammen en frisk og flott bukett som garantert vil gjøre opp for at du ikke kunne delta.