Finn den perfekte brudebukett til ditt bryllup

Finn den perfekte brudebukett til ditt bryllup

En brudebukett er det største smykket på bryllupsdagen. Sett farge og liv på den store dagen med vakre blomster i farger som passer brudekjolen.

Brudebukett

Mange vordende bruder har planlagt bryllupet sitt i lang tid. Bryllupstema og farger på brudebuketten går hånd i hånd, og ingenting overlates til tilfeldighetene. Mange har allerede en idé på hvilken farger de ønsker, men vet du hvilket oppsett du skal ha? Brudebuketten skal se flott ut, men ikke ta bort fokuset fra brudekjolen.

Litt om brudebuketten

Brudebuketten ansees for å være brudens viktigste smykke. Derfor skapes brudebuketter med en wow-faktor. For noen vil wow-faktoren være røde roser med innspill av sølvdetaljer, mens for andre vil det kanskje være en oppsats i duse farger. En brudeoppsats vil uansett løfte kvaliteten på bryllupsbildene med et vakkert og iøynefallende motiv.

Brudebukett i lufta

Å kaste brudebuketten er blitt mer vanlig i Norge de siste årene. Det har blitt en del av bryllupsfesten. Den moderne varianten er at bruden kaster buketten mot de ugifte kvinnene i bryllupet, og den som fanger buketten skal da være den neste til å bli gift. Overtro spilte også en viktig rolle i opprinnelsen til denne skikken. I gamle dager ble bruden ansett for å være lykkebringende på bryllupsdagen sin.

Historien om brudebuketten

Blomster har vært brukt til vielsesseremonier gjennom tusener av år. Det viser både arkeologiske funn, kunst, litteratur og sagn. Blomster til bryllup hadde i tidligere tider gjerne en symbolsk betydning. På 1700-tallet ble det mer vanlig å bære en liten blomsterbukett, men tradisjonen med appelsinblomster er faktisk levende den dag i dag. I Frankrike og England brukes gjerne appelsinblomster i hårkrans og brudebukett. Den tradisjonelle brudebuketten må regnes som en videreføring av gammel skikk. Blomsterbuketten, som et smykke for bruden, er likevel en relativt ny tradisjon, og det kan se ut som om tradisjonen kommer fra Frankrike.

Hvordan brudebuketten skal se ut

Buketten skal ikke bare være tilpasset kjolen, men også avspeile brudens personlighet. I dag er brudemoten blitt mer og mer individuell og den ultimate brudekjolen er den kjolen som ingen andre har, eller sett maken til. Blomsterdekoratørens jobb er å ta opp detaljene i kjolen samt å løfte fram det essensielle med tanke på farge og fasong. En dyktig blomsterdekoratør passer på at ikke brudebuketten konkurrerer med brudekjolen.

Det er ingen fasit for hvem som kan bære de forskjellige brudebukettene. Likevel er det noen punkter man kan tenke over. Som brud vil man at alt skal være perfekt.

Høye jenter – lange brudebuketter

De lange dråpeformede bukettene passer best til litt høye personer og som kanskje også har slep på kjolen. Generelt kan man si at lengden på den dråpeformede brudebuketten avgjøres av slepets lengde, da bidrar blomstene til å heve tyngdekraften til slepet.

Store jenter – store brudebuketter

Her anbefales det å ha en litt stor brudebukett. Velg en bukett som passer deg, din kroppsform og din personlighet. Velger man en liten bukett til en stor kropp, vil hun bare virke enda større. På samme måte som et litt rundt ansikt bedre kler en litt rund bukett, enn en smal og dråpeformet

Når bør brudebuketten bestilles?

Brudebuketten er et av de viktigste elementene i bryllupet. Utvalget av blomster er stort og fargene er mange. Etter å ha funnet ut hvilket fargetema du ønsker, er neste steg å finne ut når man skal bestille blomstene.  

Brudebuketter i ulike utforminger

Romantisk, klassisk, stilrent, enkelt? I møte med bruden dannes et bilde av hvordan brudebuketten skal se ut. Øyenfarge, hårfarge, høyde, og alder er viktige detaljer i planlegging av blomstene. Rammene legges sammen med brudens utseende, kjolevalg og utstråling og at brudebuketten gjenspeiler brudens personlighet og bryllupstema. Det tas også hensyn til spesielle rammer som hvilken type vielse og lokale/arena dere har valgt. Det kan for eksempel være i en stavkirke, domkirke eller rådhus, og selve feiringen kan holdes på en herregård, ute i en hage, i klubbhus eller i en rustikk fabrikkhall/låve. Du velger lokale, vi hjelper deg med å velge riktig brudebukett.

Roser er kjærlighetsblomsten framfor noen, og den mest brukte blomsten til bryllup. Roser er tilgjengelige gjennom hele året, og finnes i mange fargenyanser og størrelser. De kraftige stilkene egner seg godt til oppbinding, og roser holder seg fint gjennom en bryllupsseremonien. De grønne rosestilkene kan man velge mellom å ha bare eller å dekke de til med for eksempel silkebånd.

Lisihantus, liljer og brudeslør er andre populære blomster som er tilgjengelig gjennom store deler av året, sammen med grønt tilbehør som eføy og eucalyptus. Ellers vil hvilke sorter som er tilgjengelige være avhengig av når du skal gifte deg. For en vinterbrud er tulipaner et spennende alternativ, mens peonene er en favoritt hos junibruden.

Brudebukett med heng

En av utformelsene man kan velge mellom er en nydelig dråpeformet brudebukett. Her vil du ha få en bukett med heng. Henget kan kuttes til den lengden du selv ønsker. Toppen av buketten kan for eksempel formes som en stjerne, et hjerte eller en sirkel.

Rund tett brudebukett

En stilfull og tett brudebukett kan utformes med en eller flere typer blomst med innslag av for eksempel bær eller andre små detaljer. En tett bukett er både lekker, elegant og stilfull.

Brudebukett med symboler

Brudebuketten er både søt og romantisk. For å sette sitt personlige preg på brudebuketten kan den for eksempel pyntes med et smykke/nål, eller med andre symboler som viser kjærlighet for hverandre.