Blomsterkrans med sesongens blomster som dekorasjon

Blomsterkrans med sesongens blomster som dekorasjon

En krans med blomster er det perfekte tilbehøret. Blomsterkransen kan brukes som pynt til håret, som borddekorasjon, og som annen dekorativ pynt.

Før du skal bestille en blomsterkrans bør du ha bestemt deg for hvordan helheten skal være. Skal det være ekstravagant eller enkelt? Løst eller stramt? Kult, trendy, eller romantisk? Med litt planlegging blir blomsterkransen selve prikken over i-en.

Sommerens perfekte tilbehør

Blomsterkrans er det perfekte tilbehøret til sommerfesten. Blomster hører for det meste sommeren til, og blomsterkranser er sommerens vakreste trend. Sommeren byr på mange anledninger til å ikle seg en blomsterkrans. Kransene passer utmerket til både festivaler, bryllup, grillfester og sankthansfeiring. Men blomsterkransen kan så klart også brukes resten av året.

Historien om blomsterkransen

Kransen lages i dag i utallige utforminger. Alt fra å “sette sammen et par grener" til de vakreste kranser, men hvordan ble egentlig denne mangfoldige kreasjonen til? Kransen er et av de eldste blomsterarbeidene vi kjenner til. Det er bevist at kransen stammer fra oldtiden, der blant annet egypterne brukte kransen til å hedre sine guder. Ordet krans har sin opprinnelse i det latinske navnet Corona plexiles, hvor ordet corona betyr krone.

Når brukes blomsterkranser?

Blomsterkranser kan brukes til både sommerfester, bryllup, grillfester og festivaler, men det er også vanlig å bruke blomsterkranser i anledninger som begravelser, og andre sammenhenger. En blomsterkrans kan brukes hele året, i stort sett alle begivenheter og settinger. En krans kan dekoreres slik du ønsker den. Kransene fås lagd i tynne og minimalistiske oppsett, til fyldigere og ekstravagante kreasjoner.

Sommerlig med blomster i håret

Sett stemningen med en vakker blomsterkrans i håret på sommerfesten. Kransen passer like godt til en sommerkjole som til et antrekk med et tøffere uttrykk. Du kan fremheve din personlige stil med en blomsterkrans, og det setter prikken over i-en når det kommer til helheten av antrekket. På nasjonaldagen vår er det også en del som velger å bruke en blomsterkrans som hårpynt. Dette gjelder både de med og uten bunad. Bunadspolitiet ville nok satt ned foten om de hadde hatt muligheten, men noen velger å bruke krans istedenfor bunadslue.

Vinterkrans på døren

Dørkransen til jul har lange tradisjoner og mange henger opp en før advent. Midtvinters er den aller beste tiden for å henge opp en krans. Den gjør den mørkeste tiden på året litt lystigere. Pynt garasjen, husdøren eller porten med en vakker vinterkrans.

Krans til begravelse

Når et familiemedlem, slektning eller venn er gått bort, er en siste hilsen med blomster en vakker og tradisjonell måte å ta farvel på. Blomster skaper en vakker og verdig ramme rundt seremonien. Kistedekorasjon er fra den nærmeste familien. Gode venner, slekt eller andre nære velger oftest kranser. Kransene kan bestilles slik man selv ønsker både med tanke på størrelse og omfang av blomster.

Blomsterkrans som bordpynt

Skal du feire sankthansaften, på grillfest, festival eller dekke festbord til sommerfesten? Da kan du dekorere festbordet med blomsterkranser.

Vertinnegave

En hagefest krever en del logistikk både når det kommer til innkjøp, men også når det kommer til det estetiske. Hva med å sende verten blomster på forhånd? Legg ved en hyggelig hilsen, der du takker for invitasjonen og forteller at du gleder deg til festen. Det blir garantert satt pris på. Hva er vel ikke finere enn et festpyntet bord med friske fargerike blomster?