Blomsterdekorasjoner for alt fra konfirmasjon til bryllup

Blomsterdekorasjoner for alt fra konfirmasjon til bryllup

En blomsterdekorasjon egner seg til alt fra bryllup og konfirmasjon til fødsel og begravelse. Sett farge og liv til anledningen med blomster som dekorasjon.

Dekorasjon med blomster

Blomsterdekorasjoner kommer i alle regnbuens farger, bredder og lengder. Her er det kun din egen fantasi som setter begrensinger. Blomsterdekorasjoner fås fra små oppsatser til store buketter. Dekorasjonene kan også fås i forskjellige utforminger, som for eksempel hjerteformet, stjerneformet eller i en boks med nostalgisk print.

Historien bak blomsterdekorasjon

Tradisjoner med bruk av blomster som dekorasjon ved ulike anledninger går langt tilbake i menneskenes historie. Også i Norge har vi lange tradisjoner med bruk av ulike blomsterdekorasjoner til spesielle anledninger. I løpet av 1800-tallet økte interessen for blomster i Norge, og ikke minst for planter og blomster fra andre deler av verden. På 1860-tallet ble de første blomsterbutikkene åpnet i Oslo, datidens Kristiania.

Meningen med blomsterdekorasjon

Egypterne dekorerte med blomster så tidlig som 2500 f. Kr. Blomster ble valgt etter symbolsk mening, med vekt på religiøs betydning. I dag dekorerer vi med blomster først og fremst fordi det ser fint ut. I tillegg gjør flotte blomster noen med stemningen i rommet. En dekorasjon med grønne blader og fargesprakende blomster gir både farge og liv til rommet.

Anledninger for blomsterdekorasjoner

Noen ganger opplever vi å være langt unna de vi aller helst skulle ha vært nær. Da er det å sende en blomsterdekorasjon en gyllen mulighet til vise sin omtanke eller takknemlighet. Dette er noen begivenheter en blomsterdekorasjon passer bra til.

Blomsterdekorasjon som gave:

Blomster bryter opp med friske farger og god lukt. For noen vil dette være den perfekte måte å gi lykkeønskninger på. Blomsterdekorasjoner fås i alt farger, fasonger og størrelser. Bestill en blomsterdekorasjon som ønske om lykke til.

 • Lykkeønskninger
 • Når et barn kommer til verden
 • Firmaer med spesielle anledninger
 • Når noen trenger en liten oppmerksomhet
 • Når du vil vise at du setter pris på noens hjelp eller støtte

Anledninger for å dekorere med blomster:

Dekorasjon til begravelse

Blomsterhjerte blir ofte brukt i begravelser. Det symboliserer kjærlighet og er en vakker måte å ta farvel på. Hjerter kan lages i forskjellige størrelser og utforminger. Blomsterhjertet kan være en siste hilsen fra barn og barnebarn, når en eldre person har gått bort.

Dekorasjon til bryllup

Blomsterdekorasjonen til bryllup er med på å sette temaet og stemning for dagen. Mange legger ned mye tid og tanker rundt hvordan de vil ha blomsterdekorasjonen sin. Noen ønsker seg mange og store blomster, andre ønsker det mer minimalistisk. De aller fleste har blomster i lokalet de gifter seg i og i lokalet hvor middagen og taler holdes. Blomsterdekorasjoner finnes det ingen begrensninger på. Man kan skape akkurat det uttrykket man vil, slik at det også passer godt inn i omgivelsene.

Andre anledninger

 • Ved dåp
 • Navnedag
 • Når ungdommer konfirmeres
 • Ved forskjellige feiringer som f.eks jubileum
 • Familieselskaper
 • Ved høytider
 • Ved begravelser

Holdbarhet og stell

En blomsterdekorasjon lyser opp hverdagen til den heldige mottakeren. Ettersom blomstene settes i oasis, får de lang levetid og kan spre både duft og glede i lang tid. Med litt ekstra omsorg og pleie, varer blomsterdekorasjonen overraskende lenge.

 1. Påse at det alltid er vann i skålen. Dekorasjonen får ikke vann i skålen under transport, derfor er det viktig å etterfylle vann når dekorasjonen er i hus.
 2. Unngå direkte sol. Dette gjør at dekorasjonen tørker ut.
 3. Sett dekorasjonen på et kjølig sted om natten, så varer den lenger.

Dekorasjoner til ditt formål

Blomsterdekorasjoner kan settes på bordet i stuen eller på kjøkkenet, stå i vinduskarmen eller henges på utsiden av døren. Dekorasjoner lages etter ditt ønske. Noen dekorasjoner trives best innendørs, andre utendørs. Blomsterbutikkene har kunnskap om hvilke blomster som passer til ditt formål. Legg inn en bestilling og dyktige dekoratører lager buketter og dekorasjoner med stolthet og omsorg.

Å sende en blomsterdekorasjon

En hyggelig gest kan være å send en blomsterdekorasjon for å vise omtanke. Dekorasjoner kan være høye eller lave, glamorøse eller mer naturlig. En blomsterdekorasjon er et levende design som fås i alle slag. Ved bestilling på nett, blir oppsatsen kjørt til døren med bare noen få klikk.