Har du husket morsdagsgave? Bestill blomster til morsdag!

Har du husket morsdagsgave? Bestill blomster til morsdag!

Morsdag er dagen for å glede mor med en fin gave — for eksempel en personlig blomsterbukett. Send morsdagsblomster via nett, og få de levert trygt på døren!

Morsdag er en perfekt anledning til å gi våre kjære mødre en ekstra oppmerksomhet, som takk for den fantastiske og viktige jobben de gjør. Trenger du tips til morsdagsgave? De fleste mødre har en egen favorittblomst. Kanskje er det de klassiske røde rosene, en fin og lettstelt orkidé, eller en bukett fargerike tulipaner. Denne dagen har du en gylden mulighet til å overraske mor med hennes favorittblomster. En personlig sammensatt blomsterbukett viser omtanke, sprer glede og setter farge på hjemmet. 

Historien bak morsdag

Morsdag er hedersdagen for alle mødre. Dagen har amerikansk opprinnelse, og ble erklært offisiell helligdag i 1912, etter initiativ fra hjemmeværende mor, Ann Maria Reeves Jarvis. I 1918 ble morsdag etablert som en årlig begivenhet i Norge. Siden den gang har morsdag vært en anledning til å feire mødre over hele verden med fine kort, gaver, blomster, tegninger fra barna, og frokost på sengen.

Når er morsdag?

Morsdag er alltid andre søndag i februar, og i 2019 faller morsdag på søndag 10. februar.

Hvem kan gi morsdagsgave?

Når det kommer til det å glede noen, finnes det ingen regler. En blomsterbukett er en hyggelig oppmerksomhet å få, uansett hvem avsenderen er. Blomster til morsdag kan gis av takknemlige barn, en stolt far, en støttende kjæreste, en imponert venninne, fra søsken til søsken, eller fra mor til mor. Kanskje har man en kollega som alltid står på for sine barn, en nabo som fortjener en oppmerksomhet for jobben hun gjør som alenemamma, eller en bestemor som er høyt verdsatt av flere generasjoner. Ikke vær redd for å vise omtanke til noen du beundrer eller setter pris på — det kan ikke slå feil!

En blomstergave med betydning

Visste du at de fleste blomster har en egen betydning? I gamle dager lå det mer i hver bukett enn de fine fargene og gode duftene, og blomstenes språk har fortsatt ikke forsvunnet helt. Blomstenes farge sier mest om meningen bak. De fleste er kjent med at røde roser betyr «jeg elsker deg» og at rosa blomster symboliserer forelskelse, men visste du at gule blomster betyr «du er solen i livet mitt»? En mor kan gjerne sammenlignes med en sol. Solen gir liv, viser vei og varmer — akkurat som en god mamma. Derfor kan en flott bukett gule roser være ypperlig som morsdagsblomster. Utenom fargene, har også antall blomster en betydning. For eksempel betyr fire blomster «jeg respekterer deg og takker deg» — noe som også kan være passende ved en slik anledning.

Legg ved et personlig morsdagskort

Et koselig tips er å skrive et personlig kort som kan legges ved buketten. På kortet kan du skrive noen hyggelige ord, et dikt, eller kanskje en liten tekst om betydningen bak blomstene du har gitt henne. Er hun klar over tanken som ligger bak, vil hun nok sette ekstra pris på gaven. Benytt muligheten til å fortelle mor hvor mye hun betyr for deg, minne henne på en fin opplevelse dere hadde sammen, eller takke henne for den gode innsatsen hun gjør hver eneste dag.

Dersom du legger teksten ved din bestilling, skriver vi det gjerne på et kort for deg, og leverer det sammen med blomstene.

Få hjelp til å velge

Er du fortsatt usikker på hvilke morsdagsblomster du bør kjøpe? Klikk deg inn på din foretrukne blomsterforhandler — Euroflorist, Interflora eller Mester Grønn — og få hjelp fra ekspertene. Å handle blomster på nett har aldri vært enklere, og du kan naturligvis regne med å få like god service som i butikk!