Grønne planter gir liv, farge og harmoni til interiøret

Grønne planter gir liv, farge og harmoni til interiøret

Grønne planter er både stilrent, praktisk og trendy. De er lettstelte, skaper et friskt innemiljø, og er en perfekt gave til noen som reiser mye.

Ønsker du et grønnere hjem med friskere luft og renere inneklima? En stilig grønn plante kan sette prikken over i'en på ethvert rom. Grønne planter krever minimalt med stell, og overlever i de fleste miljø — perfekt for noen som reiser mye, bruker mye tid på jobb, eller som glemmer å vanne plantene. Bestill en grønn plante på nett, og få den levert på døra til noen du vil glede.

Den grønne bølgen

Grønne planter er kanskje noe av det mest trendy man kan ha i stua, og det beste er at de passer inn i alle hjem. De siste årene har grønne planter vært å finne over alt i interiørmagasiner, hus og hjem-butikker, blogger og bilder på sosiale medier. «Alle» har en flott grønn vekst som pryder stua, kjøkkenet eller til og med badet. For ja — noen av disse grønne tøffingene tåler faktisk å stå i rom med høy fuktighet, lite lys eller lav temperatur.

Populære grønne planter man ofte ser i det stilrene hjem er kaktus, aloe vera, pilea (kinesisk pengeplante), vindusblad, svigermors tunge og elefantfot. Hos blomsterforhandlerne Mester Grønn, Interflora og Euroflorist finner du et enormt utvalg av grønne planter for enhver smak.

Friskere luft hjemme og på kontoret

Visste du at grønne planter faktisk renser luften i rommet de står i? De produserer oksygen, bidrar til å redusere mengden karbondioksid i luften, og gjør at man får et inneklima man føler seg mer frisk og energisk i. En grønn plante på soverommet kan gjøre at man sover bedre og våkner mer opplagt. 

De grønne plantenes luftrensende egenskaper gjør dessuten at de egner seg godt på arbeidsplassen. Sett de på mindre kontor med dårlig luft, eller i åpne kontorlandskap med mange mennesker. I tillegg til å gi helsemessige fordeler, kan de også resultere i mer glade, inspirerte og effektive ansatte.

En grønn plante gir mye og krever lite tilbake

Den største fordelen med grønne planter er likevel at de krever svært lite stell. Hvor mye vann og lys som kreves avhenger litt fra plante til plante, men generelt er de vekster som klarer seg godt selv. Den mest selvstendige grønne planten er sannsynligvis kaktusen. Denne overlever flere måneder uten vann, og kan både stå i sollys og i rom med mye skygge. Sukkulenter og kaktuser er dermed smarte planter å ha på vinteren. Andre planter som tåler klimaet inne på vinteren er aloe vera, yucca, gummifiken, zamioculcas, corokia og hoya. Spør gjerne din lokale blomsterforhandler om råd til stell av sukkulenter og grønne potteplanter.

Allergivennlige planter

Menneskere med astma og allergi — da spesielt pollenallergi — reagerer gjerne på blomster med sterke dufter. Norges Astma- og Allergiforbund har gitt «klarsignal» til grønne planter som flittig lise, grønnrenner, palmer, fuksia-arter, gjøgler, husfred, ildtopp, Hawaiirose, hortensia, kaktus, bladkaktus, stueask, erica, gullranke, sølvranke og orkidé- og rosearter uten duft.

Skap en trendy terrasse med grønne planter utendørs

Har du noen gang tenkt på å flytte de grønne plantene dine ute når våren/sommeren melder seg? Lag en frodig oase med friske grønne planter på verandaen, balkongen eller terrassen din i vår! Skap din egen middelhavsstemning med livlige palmer og dekorative oliventrær, eller mix og match ulike plantesorter i forskjellige høyder for et spennende og eksotisk uttrykk. Ved å sette plantene i forskjellige potter — kurvpotter, keramikkpotter, betongpotter eller plastpotter — kan du sette særpreg og en personlig vri på et ellers kjedelig uteområde.

Den perfekte gaven til noen som reiser mye

Har du en kompis som har fått seg ny jobb, en travel søster som snart har bursdag, eller kanskje en kjæreste som alltid glemmer å vanne plantene sine? Bestill en frisk grønn plante på nett, og få den levert på døra til den du vil glede. De mest robuste grønne plantene tåler å stå i lang tid uten oppmerksomhet, og er derfor den perfekte gaven for noen som enten tilbringer mye tid hjemmefra, eller som ikke liker å bruke tid på å vanne planter. Ettersom grønne planter er stilrene og passer inn over alt, er de et trygt gavevalg til de fleste.